Hundens beteende och natur

Beteendeproblem orsakar ofta att ägaren känner att de måste ge upp sitt husdjur. Problem kan vara allt från undergiven urinering till farliga aggressioner, från destruktivitet till olydnad, från alltför aktiv och lekfull för att ignorera dig helt. Identifiera exakt vad är orsaken till problemet är ibland halva slaget. Till exempel är ett destruktivit beteende oftast orsakat av uttråkning.  En trött hund är oftast en bra hund, se till att hunden får tillräckligt med motion. Få din hund kastrerad så fortsom möjligt då det kommer att påverka alla beteenden som följer av sexlust, nästan alltid till det bättre. Detta inkluderar några dominans aggressioner och olämpligt kroppspårk (lyfta benet). Om hunden är en äldre hund, och dessa beteenden som har blivit vanliga, kan effekten av kastrering inte vara lika stark. Det kommer också att ta längre tid för effekterna att synas i en äldre hund, ibland flera veckor. Men om din hund är ett val avel prov (och han förmodligen inte annars skulle du inte överväger att hitta honom ett nytt hem) ska du få din hund kastrerad. Det kommer att förlänga hans liv också.
En av de första saker du måste göra när du köper ditt  husdjur är att hunden kontrolleras av din veterinär.


Var uppriktig med din veterinär om beteende problemen, kan de härröra från smärta, en ras tendens, eller hundens hormonnivåer som är avstängda? Ge ditt husdjur förmån för tvivel om att problemet kan bero på en fysisk orsak, till exempel många gånger kan det bero på urinvägsinfektion som har orsakar problem, särskilt om djuret var rumsrent förut. Under tiden jobbar på att försöka rätta till beteendeproblemet , låt dem veta vad som är och inte är acceptabelt beteende. Om din hund är aggressiv och har bitit eller om du tror att han / hon kan bita, gå tillen tränare eller beteendevetare. En beteendevetare är en person som specialiserat sig på utbildningen utöver grundläggande sätt. Återigen, var väldigt ärlig mot den här personen. Många, de flesta, nästan alla hundar få hjälp med rätt utbildning. Det svåraste är faktiskt att utbilda människor. Vissa aggressiva djur kan inte sparas, och det är ofta bättre att avliva dessa djur än att gå runt längs problemet och fara till någon annan.

Vänligen arbeta upp modet att ta honom till veterinär för detta, så att han / hon kan gå ut med någon som han / hon älskar.
Det finns många, många typer av aggression. Några av dem överlappar varandra, andra är "ömsesidigt uteslutande". Varje hund har en kombination av några av de drag. Vissa egenskaper gör bra vakthundar, några bra K9  hundar, några bra Schutzhund hundar, några lojala familjehundar. Ingen hund kommer in i alla kategorier, inte heller är aggression "bara" aggression. Till exempel bör det bästa polishundar har några byten enhet (så de kommer att jaga den onde), vissa territorialitetsprincipen (så de kommer att vakta truppens bil), några naturliga skydd (så de kommer att vakta sin hanterare), ingen defensiv aggression ( De måste vara villiga att dö för sin partner) och inga olämpliga aggression. De får inte vara elaka eller oförutsägbara. Dessa är några av de typer av aggressivitet oftast inloggad: Prey Drive: en önskan att jaga rörelse. Hundar hög i byte enheten kommer bita när guidade / upprymd / stimuleras av rörelse. Dessa är klassiska Schutzhund hundar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0